Όροι Συμμετοχής

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 1. Το πρωτάθλημα NESCAFE FRAPPE STUDENTS CUP είναι Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα 8×8 και λαμβάνει χώρα σε 10 πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Βόλος, Λάρισα, Λαμία, Κομοτηνή, Χανιά και Ιωάννινα.
 2. Δικαίωμα συμμετοχής για να έχει μία ομάδα πρέπει να αποτελείται από πλειοψηφία φοιτητών ή σπουδαστών. Ως φοιτητής ή σπουδαστής νοείται οποιοσδήποτε σπουδάζει σε δημόσιο ή ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΑΕΙ, ΤΕΕ, Φροντιστήριο, Τεχνικό Λύκειο, ΙΕΚ, Κολλέγιο, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, ή και σεμιναριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οιουδήποτε φορέα. Κάθε ομάδα υποχρεούται στη σύνθεσή της να έχει φοιτητές, τουλάχιστον τους μισούς παίχτες της (το 50%).
 3. Στο NESCAFE FRAPPE STUDENTS CUP θα γίνονται κανονικά οι αγώνες κατά το πρόγραμμα που ορίζει η αρμόδια αθλητική εγκατάσταση ανά πόλη, εκτός αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Σε αυτήν την περίπτωση οι αναβληθέντες αγώνες θα γίνονται μέσα στις αμέσως επόμενες βδομάδες έπειτα από ενημέρωση της εγκατάστασης για τη μέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, χωρίς να επηρεάζεται η επόμενη αγωνιστική που έχει οριστεί από το πρόγραμμα.
 4. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα γίνουν βραβεύσεις (κύπελλο και μετάλλια) για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις των πρωταθλημάτων κάθε πόλης. Η Τελική Φάση κάθε πόλης θα διεξαχθεί από 15 Μαΐου μέχρι 15 Ιουνίου, ανάλογα με τις ανάγκες προγράμματος κάθε πόλης και η Πρωταθλήτρια Ομάδα θα προκρίνεται στην Πανελλήνια Τελική Φάση που κάθε χρόνο θα γίνεται σε διαφορετική πόλη ανά την Ελλάδα. Επίσης οι δικριθείσες ομάδες κάθε πόλης θα παραλάβουν κάποιο δώρο και από το μεγάλο χορηγό NESCAFE FRAPPE το οποίο θα ανακοινώσει ο ίδιος μετά την 1η αγωνιστική, μαζί με την ανακοίνωση του δώρου του Πανελλήνιου Πρωταθλητή.
 5. Όσον αφορά τη διάρκεια του κάθε αγώνα, θα έχει ως εξής: 5 λεπτά προθέρμανση, 25 λεπτά το πρώτο ημίχρονο, 5 λεπτά ημίχρονο και 25 λεπτά το δεύτερο ημίχρονο με το χρονόμετρο του διαιτητή. Θα γίνεται αλλαγή τερμάτων στο ημίχρο.
 6. Αίτηση συμμετοχής μιας ομάδας θα γίνεται από το τηλέφωνο ή από το Internet στο www.studentscup.gr . Για να ισχύσει η δήλωση αυτή θα πρέπει η διοργανώτρια αρχή να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της ομάδας εντός 3 ημερών και από και πέρα να διευθετηθούν οι λοιπές λεπτομέρειες της εγγραφής.
 7. Κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα πληρώνει κάθε αγώνα ξεχωριστά πριν από την έναρξη του κάθε αγώνα, ενώ επίσης θα υποχρεώνεται να προκαταβάλει ως εγγύηση την τελευταία αγωνιστική της. Φυσικά η τελευταία αγωνιστική που προεξοφλείται ως εγγύηση από την εγγραφή δεν θα ξαναπληρωθεί. Αν κάποια ομάδα λείψει αδικαιολόγητα από έναν αγώνα χωρίς να ειδοποιήσει, τότε χάνεται αυτόματα η εγγύηση.
 8. Η νίκη έχει αξία 3 βαθμών, η ισοπαλία 1 βαθμού και η ήττα 0 βαθμών (εννοείται, στη φάση των ομίλων). Η άνευ αγώνος νίκη τυπικά έχει το σκορ 3-0 α.α.
 9. Κριτήρια ισοβαθμίας: Σε περίπτωση ισοβαθμίας σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να γίνει κάποια κατάταξη μεταξύ των ομάδων, υπολογίζονται με αυστηρή σειρά τα εξής: Α. Νικητής στα μεταξύ τους παιχνίδια, Β. Διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, Γ. Καλύτερη διαφορά γκολ μεταξύ αυτών που έχει πετύχει και αυτών που έχει δεχθεί, Δ. Καλύτερη επίθεση (γκολ που έχει πετύχει), Ε. Η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς κατά την προηγούμενη φάση, αν αυτή είναι φάση ομίλων, Στ. Γίνεται κλήρωση. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ισχύουν οι επίσημοι κανόνες που εφαρμόζονται και στη Super League.
 10. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 8 βασικούς παίχτες και θα έχει αν το επιθυμεί μέχρι και άλλους 8 αναπληρωματικούς που θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ως αλλαγή. Στην Τελική Πανελλήνια Φάση η κάθε ομάδα θα αποτελείται maximum από 12 παίχτες maximum.
 11. Αν κάποια ομάδα κατέβει για οποιοδήποτε λόγο με 7 ή 6 παίχτες αντί 8, θα αναγκάζεται να αγωνιστεί με 1 παίχτη λιγότερο. Σε περίπτωση που κατεβούν μόνο 5 ή λιγότεροι παίχτες ή ακόμα και κανένας, τότε αυτόματα θα χάνει το παιχνίδι.
 12. Αν κάποια ομάδα το επιθυμεί, μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει τόσους παίχτες όσοι επιτρέπονται για να μην υπερβαίνει τους 16 συνολικά, έστω κι αν αυτό συμβεί στο μέσο του πρωταθλήματος, με την προϋπόθεση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μετατροπή από τα προημιτελικά και έπειτα.
 13. Όλοι οι αγώνες θα σφυρίζονται από διαιτητή που θα κρατάει και το χρόνο. Επιπλέον, σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς είτε απέναντι στον διαιτητή, είτε απέναντι σε άλλους παίχτες, είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων και από την οργανωτική επιτροπή (ακόμα και αποβολή από το πρωτάθλημα). Ο διαιτητής είναι ο κορυφαίος παράγοντας του αγώνα και οι αποφάσεις του είναι ελεύθερες. Οι διαιτητές του πρωταθλήματος προστατεύονται από τη διοργανώτρια αρχή. Η άσκηση οποιασδήποτε μορφής πίεσης προς το μέρος τους, θα είναι δυνατό να επιφέρει κάποια ποινή για την υπαίτια ομάδα. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει ως και δύο άτομα (που δεν είναι παίχτες) στον πάγκο, μόνο στην περίπτωση που αυτά έχουν κάποιο ρόλο στη λειτουργία της ομάδος και είναι δηλωμένοι στον διαιτητή αναλόγως, πριν την έναρξη του αγώνα. Η διοργανώτρια αρχή ή η διοίκηση του γηπέδου που διεξάγονται οι αγώνες του πρωταθλήματος έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει (είτε με ποινή αποκλεισμού κάποιων αγωνιστικών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα) κάποιον παίχτη -ακόμα κι αν αυτός δεν έχει τιμωρηθεί από τον διαιτητή- σε περίπτωση που αυτός είναι υπαίτιος επεισοδίων ή αντιαθλητικού παιχνιδιού. Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να τιμωρήσει και κάποια ομάδα (είτε με ποινή αφαίρεσης βαθμών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα), αν οι παίχτες ή οι φίλαθλοί της ή τα άτομα που κάθονται στον πάγκο της δημιουργήσουν επεισόδια και εντάσεις.
 14. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να ασκήσει το μέσο της ένστασης σε περιπτώσεις που θεωρεί ότι η λειτουργία του πρωταθλήματος δεν κύλησε κατά τα δέοντα.
 15. Οι ανωτέρω όροι συμμετοχής στο πρωτάθλημα μπορεί να υποστούν οποιαδήποτε τροποποίηση από την διοργανώτρια αρχή αν αυτό είναι αναγκαίο, μετά από έγκαιρη ενημέρωση των ομάδων και της ιστοσελίδας στο Internet.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
 1. Ο διαιτητής κρατά χρόνο, σημειώνει τα νούμερα των σκόρερς, τις κάρτες και μετράει τα άμεσα φάουλ.
 2. Ο χρόνος είναι 2 μικτά 25λεπτα, 5 λεπτά προθέρμανση και 5 λεπτά ημίχρονο. Ο χρόνος είναι μικτός αλλά με κράτηση καθυστερήσεων σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης. Όταν αρχίσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια προβλέπεται 5λεπτη παράταση (1 ημίχρονο) και εν συνεχεία από 5 πέναλτυ σε κάθε ομάδα.
 3. Αν κάποια ομάδα κατέβει για οποιοδήποτε λόγο με 7 ή 6 παίχτες αντί 8, θα αναγκάζεται να αγωνιστεί με 1 ή 2  παίχτες λιγότερο. Σε περίπτωση που κατεβούν μόνο 5 ή λιγότεροι ή ακόμα και κανένας, τότε αυτόματα θα χάνει το παιχνίδι.
 4. Τα φάουλ θα είναι μονά ή διπλά (έμμεσα ή άμεσα) ανάλογα με την κρίση του διαιτητή.
 5. Ο κάθε παίχτης μπορεί να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα ελεύθερα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο τερματοφύλακας δεν μπορεί απλά να την πιάσει με τα χέρια αν είναι από επιστροφή συμπαίχτη του (έμμεσο).
 6. Μετά το άουτ ο τερματοφύλακας επαναφέρει την μπάλα στο παιχνίδι με τα χέρια.
 7. Μετά από απόκρουση, η μπάλα παίζει  με τα χέρια και με τα πόδια σε όλο το γήπεδο, και σε τυχόν γκόλ με τα χέρια, το γκόλ άκυρο.
 8. Το πλάγιο άουτ είναι έμμεσο χτύπημα και εκτελείται με τα πόδια (δηλαδή δεν μετράει απευθείας ως γκολ).
 9. Το κόρνερ είναι άμεσο χτύπημα (δηλαδή αν μπει απευθείας γκολ μετράει).
 10. Αν η μπάλα βρει το δίχτυ οροφής είναι πλάγιο άουτ.
 11. Ολα τα πλάγια εκτελούνται με τα πόδια.
 12. Το τάκλιν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ αν είναι πάνω στην μπάλα αλλά αν το παίξιμο είναι επικίνδυνο τότε είναι φάουλ και κάρτα ενδεχομένως, ανεξάρτητα αν πρώτα βρήκε μπάλα ή παίχτη. Δηλαδή, επιτρέπονται τα τάκλιν αλλά πρέπει ο διαιτητής να το τιμωρεί αν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος.
 13. Προβολή, φράγμα είναι φάουλ καθώς είναι επικίνδυνα από τη φύση τους.
 14. Απόκρουση τερματοφύλακα με τα χέρια εκτός περιοχής είναι κίτρινη κάρτα και άμεσο φάουλ,απόκρουση της μπάλας με τα χέρια ενώ ο αντίπαλος σε προφανή θέση για γκόλ, είναι κόκκινη κάρτα. Απόκρουση αμυντικού με τα χέρια στην περιοχή  για αποσόβηση τέρματος, πέναλτυ και κόκκινη κάρτα. Αν μπεί  γκόλ κίτρινη, και έγκυρο γκόλ.
 15. Η ομάδα που δέχεται την κόκκινη κάρτα παραμένει με επτά παίχτες για δύο  λεπτά , μετά το πέρας τους η ομάδα συνεχίζει κανονικά με οχτώ παίκτες. Ο παίχτης που δέχθηκε κόκκινη δεν μπορεί να ξανααγωνιστεί. Αν επιτευχθεί  γκόλ κατά της ομάδας που έχει τιμωρημένο παίκτη, κατά την διάρκεια του διλέπτου συμπληρώνεται ο πέμπτος παίκτης άμεσα (ΟΧΙ ο αποβληθείς ακόμα και στην περίπτωση που η ομάδα του δεν έχει άλλο παίκτη στον πάγκο).
 16. Η άνευ αγώνος νίκη είναι 2-0 ά.α.
 17. Στα νοκ άου παιχνίδια σε περίπτωση ισοπαλίας έχουμε 5λεπτη παράταση (ένα ημίχρονο) και από 5 πέναλτυ.
 18. Γκόλ από σέντρα εαν είναι απ’ευθείας δε μετράει. Εαν γίνει πάσα,μετράει!